
אל מול שינויי האקלים, תעשיית החקלאות פונה לבינה מלאכותית (בינה מלאכותית (AI)) לפיתוח גידולים עמידים לאקלים ולהגברת יעילות החקלאות. ג'רמי בונץ', ראש חוות Shepherd’s Grain באיידהו, מדגיש את התזזיתיות ההולכת וגוברת של דפוסי מזג האוויר ואת הצורך הדחוף באסטרטגיות אדפטיביות בחקלאות. כדי להתמודד עם אתגרים אלה, חוות Shepherd’s Grain אימצה את ClimateAi, תוכנה המונעת על ידי AI שמספקת תחזיות מזג אוויר מקומיות מדויקות וייעוץ חקלאי אסטרטגי.
ClimateAi מנצלת נתונים היסטוריים ועדכניים, כולל תמונות לוויין וקריאות מזג האוויר, כדי להציע לחקלאים תחזיות מותאמות הנעות משעה אחת ועד שישה חודשים. כלי מתקדם זה מייעץ לגבי זמני השתילה והקציר האופטימליים, ומשפר את התשואות במידה משמעותית. "הם מתחילים להתבונן ב-ClimateAi כדי לעזור להם בתכנון החלטות ניהול גידולים בחיטת החיטה שלהם, הגידול הראשי באזור," אומר מר בונץ'.
הימנשו גופטה, מנכ"ל ClimateAi, מסביר את הדחיפות בהשקת זרעים עמידים לאקלים במהירות. השיטות המסורתיות לוקחות 10 עד 15 שנים, עד אז האקלים כבר השתנה. הגישה המונעת על ידי AI של ClimateAi מאפשרת לחברות זרעים לבדוק ולפתח במהירות זני זרעים חדשים המותאמים לאקלים ספציפי. תהליך זה מזרז את הכנסת הזרעים העמידים לשוק, ומתמודד עם סוגיית הבטחון המזון הקריטית.
בטנזניה, פרויקט Artemis של המרכז הבינלאומי לחקלאות טרופית, הממומן על ידי קרן ביל ומלינדה גייטס, משתמש בבינה מלאכותית לשיפור הפנוטיפינג - הערכה ויזואלית של תכונות גידולים. תהליך זה, שהיה מבוסס על תצפית אנושית, הופך כעת למהיר ומדויק יותר משמעותית עם בינה מלאכותית. "מחשבים יכולים לספור כל פרח או תרמיל, מכל צמח, כל יום מבלי להתעייף," אומר דיוויד גרנה, מדען חקלאי המוביל את הפרויקט. דיוק זה מקצר את מחזור הרבייה של זני גידולים חדשים, מה שהופך אותם לזמינים תוך מספר שנים בלבד.
באופן דומה, Avalo, חברה טכנולוגית חקלאית בצפון קרוליינה, משתמשת בבינה מלאכותית כדי לחקור גנטיקת גידולים ולפתח זנים עמידים לאקלים. הטכנולוגיה של Avalo קיצרה את זמן ההבשלה של ברוקולי מ-45-60 ימים ל-37 ימים בלבד, מה שמאפשר מחזורי גידול נוספים ומפחית את ההשפעה הסביבתית. החברה עובדת גם על אורז עמיד לקור ותפוחי אדמה עמידים לבצורת. "הטכנולוגיות הליבה שלנו יכולות לזהות את הבסיס הגנטי של תכונות מורכבות עם מינימום הכשרה, ובאמצעות רצף וניתוח תחזיתי, להעריך ולדגום במהירות ובזול זני צמחים חדשים," אומרת רבקה וייט, סמנכ"ל התפעול של Avalo.
בעוד שהבינה המלאכותית מציעה פתרונות מבטיחים, קיימים אתגרים בהבטחת איכות הנתונים ונגישות הטכנולוגיה. כפי שקייט אי. ג'ונס, פרופסור לאקולוגיה וביולוגיה של המגוון באוניברסיטת קולג' לונדון, מציינת, "היעילות של הבינה המלאכותית בהבטחת בטחון מזון תלויה גם בהתמודדות עם אתגרים כגון איכות הנתונים, נגישות הטכנולוגיה... תוך הכרה שהבינה המלאכותית היא כלי אחד מתוך רבים באסטרטגיה מקיפה לחקלאות בת-קיימא ועמידה."
התפקיד של הבינה המלאכותית בחקלאות הוא רב-גוני, וכולל פיתוח זני גידולים עמידים, אופטימיזציה של לוחות זמנים של שתילה ושיפור תחזיות התשואה. עם הצפי לעלייה של האוכלוסייה העולמית ל-10 מיליארד עד 2050, הלחץ על מערכות החקלאות הוא עצום. חידושים כמו ClimateAi, Artemis והמחקר הגנטי של Avalo הם חיוניים בהבטחת בטחון מזון ויציבות.
דוקטור AI מחויבת לנצל את הבינה המלאכותית לשיפור החיים של כולנו ולספק פתרונות המתמודדים עם המורכבויות של שינויים בעולם. על ידי שילוב טכנולוגיות בינה מלאכותית מתקדמות, חקלאים יכולים להשיג יעילות רבה יותר, עמידות ותפוקה גבוהה יותר בפעילותם. כאשר חידושים אלו ממשיכים להתפתח, עתיד החקלאות נראה מבטיח יותר ויותר, עם בינה מלאכותית במרכז השינוי הזה.