המחוקק הראשון של בריטניה מבוסס בינה מלאכותית: העתיד של הפוליטיקה עם אווטרי AI
- Barak Bar hen
- 20 ביוני 2024
- זמן קריאה 2 דקות

העולם של הפוליטיקה על סף מהפכה טכנולוגית כאשר סטיב אנדקוט, מועמד לפרלמנט בבריטניה, מציג גישה חסרת תקדים למעורבות בוחרים. אנדקוט משתמש בבינה מלאכותית לניהול הקמפיין שלו, עם אווטר מבוסס בינה מלאכותית בשם "AI סטיב". מהלך פורץ דרך זה עשוי לשנות את הקשר בין הבוחרים לנציגים שלהם.
AI סטיב: נציג פוליטי מסוג חדש
"AI סטיב", האווטר האינטראקטיבי שנוצר על ידי חברת Neural Voice של אנדקוט, תוכנן לפעול עם הבוחרים בזמן אמת, 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה. האווטר יכול לדון במגוון רחב של נושאי מדיניות, החל מנושאים מקומיים כמו איסוף אשפה ועד לנושאים רחבים יותר כמו זכויות LGBTQ והגירה. לאחר הצגת רעיונות המדיניות, AI סטיב מבקש משוב והצעות מהבוחרים, וכך מבטיח שקולם יישמע תמיד.
המטרה של אנדקוט היא להדגים כיצד בינה מלאכותית יכולה לספק ייצוג עקבי ונגיש יותר עבור הבוחרים. הוא טוען שהפוליטיקה המסורתית לעיתים קרובות נופלת בקשר בין הנציגים הנבחרים לבין הבוחרים, פער שבינה מלאכותית יכולה לסייע לגשר.
תפקיד המאמנים
כדי לשמור על שלמות ולהימנע ממניפולציה, אנדקוט יישם מערכת שבה כל מדיניות המוצעת על ידי AI סטיב נבדקת על ידי קבוצה של 500 מאמנים לפני שהיא מוצעת רשמית. צעד זה מבטיח שהמדיניות תיבדק היטב, תוך הוספת שכבת פיקוח אנושי לתהליך המונע בינה מלאכותית.
תגובות הבוחרים
הצגת AI סטיב עוררה תגובות מעורבות בקרב הבוחרים. בעוד שחלקם, כמו עובדת הצדקה אאונה ג'ונסטון, פתוחים לרעיון וסקרנים לגבי הפוטנציאל שלו, אחרים נותרו ספקניים. ג'ים צ'יק, רואה חשבון מקומי, תהה האם AI יכול באמת למלא את תפקידיו של חבר פרלמנט, כמו דיבור בציבור ודיונים. בינתיים, אנדי קלאוסון הביע חוסר אמון רחב יותר גם בבינה מלאכותית וגם בפוליטיקאים.
למרות החששות הללו, רבים רואים בקמפיין של אנדקוט ניסוי חשוב ביחסים המתפתחים בין טכנולוגיה לממשל. ההתקדמות המהירה של טכנולוגיות הבינה המלאכותית, המודגמת על ידי כלים כמו ChatGPT, דחפה את הבינה המלאכותית למודעות הציבורית, מה שהפך דיונים כאלה לרלוונטיים יותר ויותר.
קמפיין נגד הנורמה
ההחלטה של אנדקוט להתמודד כמועמד עצמאי נובעת מתסכולו מה"פוליטיקה הסטנדרטית". הוא מאמין שהמערכות המסורתיות נכשלות בשירות הציבור ביעילות ושנדרשים פתרונות חדשניים כמו בינה מלאכותית כדי לרפורמה את הדמוקרטיה. מסע הבחירות הקודם שלו בבחירות למועצת העיר ב-2022, על אף שלא הצליח, הניח את היסודות לקמפיין הנוכחי שלו.
הנציבות הבחירות הבהירה שאם אנדקוט ייבחר, הוא יהיה חבר הפרלמנט הרשמי, לא AI סטיב. עם זאת, האווטר של הבינה המלאכותית ימשיך לשחק תפקיד משמעותי באינטראקציה עם הבוחרים ואיסוף קלטם.
העתיד של בינה מלאכותית בפוליטיקה
הרעיון של ייצוג פוליטי מונע בינה מלאכותית עדיין בראשית דרכו, והקמפיין של אנדקוט מייצג את אחד הניסויים המשמעותיים הראשונים בבחינת ישימותו. אם יצליח, הוא עשוי לסלול את הדרך ליוזמות דומות ברחבי העולם, אשר עשויות לשנות את האופן שבו מתקיימות קמפיינים פוליטיים ואיך נבחרי הציבור מתקשרים עם הבוחרים שלהם.
השימוש של אנדקוט ב-AI סטיב מעלה שאלות קריטיות לגבי העתיד של הפוליטיקה: כיצד ניתן לשלב את הבינה המלאכותית במערכות דמוקרטיות? אילו אמצעי הגנה נדרשים כדי להבטיח שקיפות ואחריות? ולבסוף, האם הבינה המלאכותית יכולה לשפר את האפקטיביות והנגישות של הייצוג הפוליטי?
ככל שמתקרבת הבחירות הלאומיות ב-4 ביולי, כל העיניים יופנו ל-Brighton Pavilion כדי לראות אם הגישה החדשנית של אנדקוט יכולה ללכוד את דמיון הבוחרים ואולי גם את קולותיהם.
בישראל, המודעות והעניין בבינה מלאכותית גוברים, במיוחד בתחומים כמו בריאות, ביטחון ועסקים. מהלך כמו זה של אנדקוט עשוי לעורר עניין גם בקרב המועמדים הישראלים, שיחפשו דרכים חדשניות לשפר את הקשר עם הבוחרים.